Welkom aan boord van Veerpont Genemuiden

Actueel bericht van vandaag...........Veerpont Genemuiden is IN DE VAART volgens de reguliere dienstregeling. Maximum voertuiggewicht is 20 ton.

Over Veerpont Genemuiden

Veerpont Genemuiden is dé veerverbinding tussen Genemuiden en Zwartsluis over rivier het Zwarte Water. Een overtocht duurt slechts enkele minuten. Het veer vaart elke dag 200 keer heen en weer, zeven dagen in de week voor voetgangers, (brom)fietsers, motoren, auto's en vrachtauto's.

Rond Veerpont Genemuiden zijn tal van bezienswaardigheden te vinden. Daarnaast doorkruisen diverse wandel-en fietsroutes het en kunt u tijdens uw tocht op fiets, motor of te voet even genieten van een pauze op het water.

Via Social Media als Twitter en Facebook blijft u op de hoogte van het laatste nieuws en informatie. We communiceren bijvoorbeeld over gewijzigde vaartijden en informatie over het veer. Daarnaast mag u van ons verwachten dat wij uw vragen en opmerkingen snel behandelen.

Onze bemanning verwelkomt u graag op Veerpont Genemuiden!

Losse tarieven

Voor personen en voertuigen

Lees meer

Knipkaarten

Voor regelmatig gebruik

Lees meer

Studentenpassen

Voor scholieren

Lees meer

Het tapijtmuseum

Het tapijtmuseum

Maar liefst zestig procent van de Nederlandse productie van kamerbreed tapijt is afkomstig uit Genemuiden. Het is dan ook geen wonder dat Genemuiden een Tapijtmuseum bezit, waar de boeiende geschiedenis is vastgelegd. Het museum is te vinden in het centrum van Genemuiden op loopafstand van het veer.

Sluuspoort

Sluuspoort

Sluuspoort is hét centrum van Zwartsluis, waar meerdere organisaties actief zijn: Museum Schoonewelle, Toeristen Info, Historische vereniging en diverse natuurorganisaties. Het gebouw is te vinden in het centrum van Zwartsluis, op vijf minuten rijden van de veerpont.

Stadswandeling Genemuiden

Stadswandeling Genemuiden

Tijdens de stadswandeling maakt u kennis met de geschiedenis van het stadje Genemuiden. Onderweg wordt u gewezen op architectuur met bouwstijlen als neoclassicisme en de Amsterdamse School. Ook krijgen stadsbranden ruime aandacht. De stadswandeling is verkrijgbaar bij de boekhandels en musea in Genemuiden